Snabba slalombrädor!

Detta ämne har 19 svar, 6 deltagare, och uppdaterades senast för 21 år, 7 månader sedan av Knatte.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
 • #752368
  Knatte
  Gäst

  Ifall man vill ha någon sjukt snabb slalombräda. Vad finns det för något på marknaden då? Jag pratar om brädor har några år på nacken 95-97 eller något liknande. Något bräda, som man får för en billig penning, som kan hjälpa mig över 30+ knop. Gippegenskaper och dylikt är inte så noga i detta fallet.

  #865995
  Oscar
  Deltagare

  Hur många som helst!

  Copello, RRD, BIC, Mistral. Snabbast är nog RRD men också svårast att kontrollera.

  #866000

  jag har en fanatic mega jag – 93 tror att speedrekordet på std brädor togs på en sån , ja 92 eller nått fast är väl slaget sen dess ett antal gånger … fast var över 30 knop iaf ..
  sputnik brädorna var ju rätt snabba oxå ..

  #866002
  wisco
  Medlem

  har en TIGA 268 slalom, från 97 tror jag, den får du för en knapp tusenlapp. Den är snabb. En av holmbergs gamla tävlingsbrädor. Den finns i jonstorp, och jag ska vara där nästa helg om du vill komma å prova.

  #866010
  Knatte
  Gäst

  Hade själv en Tiga 268 för en 5-6 år sedan och den var ju snabb. Är din i epoxi eller är det den vanliga Tiga plasten?

  #866013

  F2 sputnik 265, Dave White hade speedrekordet ett tag med en sån och ett arrows race 4,7(tomahawk???). Om jag inte kommer ihåg fel var han en bra bit över 40 knop.
  Speed rockar.

  #866014
  wisco
  Medlem

  min är i kolfiber såklart

  #866040
  Knatte
  Gäst

  Berätta mera! Skick, volym och ifall det är standard formen eller ifall det en ren prototyp. -97 fanns det väl ingen Tiga 268 i produktion längre.Hur är den att segla?Fenor, stroppar och annat av intresse. Priset verkar ju intressant.

  #866063
  wisco
  Medlem

  Den är i rätt fint skick, mastboxen har blivit renoverad av Holmberg då den förr hade en tendens att delamiera runt skarvarna. Det är ingen nybörjarbräda att segla då den är rätt liten, men annars är den helt ok att gippa med, rätt livlig, snabb som tusan. Vet inte volym å sånt, men det lär ju inte vara en standard då den kommer från Holmbergs egen samling. Har en slalomfena du får till, men det sitter inga stroppar på den nu. Har även ett jävlig skönt gaastra 5.5 som passar perfekt till den, med den kombinationen borde 30+ inte vara nåt problem. Var finns du nånstans, då får gärna provsegla den. Jag kan fixa en bild till efter helgen.

  #866067
  Knatte
  Gäst

  Finns i Göteborg, så det blir svårt att bara ta en titt på den. Men ifall du kan fixa lite bilder på den så får man ju en uppfattning av skicket. Segel har jag tillräckligt många så det blir nog inga problem. Hur stora eller små segel har du seglat på den? Att den är liten och livlig låter bara som en utmaning.

  #866068
  Kele
  Deltagare

  AHD 265 slalom Exocet 74 liter.

  #866074
  wisco
  Medlem

  seglade en gammal 6.5:a en gång i tiden på den men det va lite för stort, sen går den nog ner till 4.0 utan problem. Jag försöker fixa bild i helgen då.

  #866076

  Hej!

  Höll precis som du på att jaga speed en gång i tiden.30+ vad det som hägrade. Så jag skaffade en speedbräda, kanske den enda som funnits i serieproduktion. Det var en Bic Allergo Speed. Sjukt snabb, adrenalinet bara sprutade ur öronen när jag tog max ur den en stormig extremdag, en enorm känsla o en kick som man minns väl än idag! Men den var vansinnigt smal o svårseglad och helt utom kontroll när det bar av. Den dagen slutade med ett brutalt kastfall o trasig fena, dock gick det bra att harva iland. Sedan sålde jag den! Även Cobra gjorde ett par speedmodeller för mycket länge sen modellerna kallades Gun!!!

  /Speedman

  #866078
  Martin
  Deltagare

  PA-Sport i Lidköping har några Mistral SLE Slalom som Rappe har kört med. Det var en kille i stan som köpte en sådan och han kör typ dubbelt så fort som den som seglar näst snabbast. Rappe-SLE:n är byggd i kolfiber och är riktigt lätt (under 5kg, säkert). Man får passa sig så att den inte blåser iväg när den ligger på stranden.

  #866080
  Knatte
  Gäst

  Låter bra. Om du tittar till brädan och ta kort på denna. Ta gärna fram linjalen och mät några ungefärliga mått bredden och tjockleken.
  Skicka gärna dessa detaljer till mig på email adressen lillsill@swipnet.se
  så kan vi fortsätta att prata bräda där / Christer

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account