The ultimate riggingmusic ver 3

Detta ämne har 42 svar, 15 deltagare, och uppdaterades senast för 20 år, 11 månader sedan av skarabe.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 43 totalt)
 • Författare
 • #752490
  teabag
  Medlem

  Hannas förnäma initiativ försvann bara ut sådär i cyberspace eller så håller de på och iCQár om schyssta låtar i all oändlighet. Men jag som ju tar sådana här allvarligheter seriöst och vetenskapligt har då gjort ett eget test inte helt olikt de tyska ingengörerna faktiskt. Vi pratar här om en kille som valde sin nya bil efter hur den lät med standardstereon…

  Skall man då bedöma en musiks egenskaper efter hur bra den är att rigga till måste man ju dels ha ett antal kriterier (helst fyra) och sen en skala typ -5 till +5. Då har man ju origo i mitten och kan skapa ett diagram som ingen hajar men som alla försöker förstå ity en av de viktigaste egenskaparna är att binda läsaren vid sig. Mina fyra kriterier var:
  *Hur snabbt kan jag rigga (både känsla och faktisk tid)
  *Hur bra ser seglet ut (typ är det seglingsbart eller ej)
  *Låten : hjälper den mig på något sätt på vattnet (rytm eller ger den mig det där sista som jag såväl behöver för att hala upp 9,0 i 10 m/s)
  *Låten: får den mig att drömma tillbaka till den där gången då jag faktiskt gjorde…

  Utgångspunkten bland musiken var dels de förslag som kom upp då Hanna presenterade sin lista och dels min egen samling av gamla vinyl och nyare CD.
  Men för att göra en hemskt lång historia en aning kortare.
  Surfmusik – asså -gamla 60 talsdängor som ju varken gör en snabb eller stark – segt.
  Då plockade jag fram de lite yngre vinylen på “förslag” Human Leage – men hejåhå…(fast det är klart jag träffade min fru och vi hade så underbart..)
  Docenterna – bättre men för svagt
  Imperiet – nu börjar det brännas
  Goa eller plingplong trance såna där som man köpte när man skaffade sig CD-spelare – nej nej nej alltså det blir ingen riggning man bara hoppar
  House – jo jo jo – det kändes på.
  Metallica – oj oj oj – snabb stark men hur blir det med drömmen

  Jajaja sådär höll jag på och letade mig igenom de cirka 1000 låtarna innan jag till slut tog ut fyra stycken i den slutliga finalen.

  Raskt ut till Muskö men nu är det ju höst och det blir mörkt men vafan testet måste genomföras. No pain no gain. Stuva in familjen i huset och tänder på en mysig brasa – åt dem.Jag skall ut i kylan och testa.

  Två master två segel en bärbar CD ett tidtagarur . Redo.

  Omgång 1 låt 1 – allt gick bra tills det helt suveräna gitarrsolot kom.Det bara kräver en luftgitarrinsats – kör om – blev ju helt fel med tidtagningen.

  Omgång 1 låt 2 – allt går bra tills Julia (min dotter) kommer ut i mörkret och ropar “mamma mamma titta vad pappa håller på med han vindsurfar på gräset”.
  Ja det dröjer inte länge förrens min kära fru “men snälla du – nu – och i mörkret och kallt är det också”. Jag svarar “ja du föstår men måste ju träna…liksom och ler förläget”. “Du är tokig”-säger hon.”Du är tokig pappa”-säger Julia -precis när de stänger dörren.
  Jawohl säger jag det sa dom om Einstein också…

  Omgång 1 låt 3 nytt segel. Det var väl fan vad det här är stort. På med låten och in med masten kämpar med “som det heter i reklamen “a grasp to rig” och får då upp allt innan det är dags att trä på bommen så kommer ett nytt helt suveränt gitarrsolo ja och vad gör man. Jo man ställer sig självklart på knä och spelar med i from vetskap om att man är ensam – hejåhå.Grannen undrar dels vad det är som smäller så förbaskat var 10ende minut och vem det är som sjunger så högt mitt i natten i Oktober (minns att det var varmt). Nu mitt i mitt gitarrsolo står han då en aning konfunderad över mig och säger på sin goa norrländska “nä hörrudu int ska du väl hålla på å sup alldeles ensam eller”. Fast jag – jag hade inte druckit nåt starkt svarar. “ä du förstår – jag tränar bara litet” “jaharu” säger han och går hem.
  Men ser jag inte en liten vsipning med ett finger runt örat på honom – nåja det kanske kliar.
  Seglet blir klart men jag testar det inte med några lay dowj jibes i den obefintliga vinden och beslutar att raskt gå över till omgång 1 låt 4

  Nytt segel ny mast ny låt en pigg testare men sen kväll. Houseintro och påmastning bara sjunger på en ren och skär dans och där föll det igen. En sån rytm och vicken röst. Den här är ju bara för bra….llallalalalalal. O [censored] missade tidtagningen igen. Restart. Men nu hinner jag bara fram till bommen igen innan frun kommer ut “Inte nog med att att du mitt i natten håller på och tar uppoch ner segel som en dåre, du sjunger som en kråka och du står och dansar och svänger med armarna som Travolta du slutar ju aldrig heller.” Jamen snälla säger jag “det här sista jag lovar”…”jag bara övar vet du ju”.

  Som ni nu förstår har projektet tagit tid men all ny kunskap tar tid…

  Ursäkta ursäkta mina fyra finallåtar var

  Metallica “Memory remains”
  Robin Trower ” Rock me baby”
  House “I need somebody”
  House “Horns of Jerico”

  Jag hade tänkt lägga ut en “teaser” men kom just på att det kanske vore olyckligt att lägga ut en låt här. Men numera har jag dom som MP3 hursomhelst.
  Hugade kan ju höra av sig.

  Jag känner att jag missat något viktigt men det är väl ren utmattning. Jo diagrammet och den korade vinnaren. Nja alltså det här med ny kunskap är svårt och digrammet har jag inte lyckats klura ut än. Och ledsen blev jag för ingen får höra det suveräna gitarrsolot men som sagt…

  #866533
  mopsen
  Medlem

  Med lite Ramones blir det bra fart på riggningen och man blir laddad för seglingen.

  Rekomenderas!

  Tobbe

  #866535

  Härligt, härligt!
  Jag ska skapa en CD med den musik som föreslogs här på konfen. En riggCD med konfenmusik. Jag gör gärna kopior (bara det inte blir försäljningsbusiness och piratkopiering, men det verkar ju vara oundvikligt…, who am I kidding…!)

  #866536
  Borje
  Medlem

  glöm ej “My wave” med Soundgarden ett måste

  #866541

  Even flow med Pearl Jam. Sedan hoppar du 15m. Know your enemy med Rage Against the Machine är inte fel den heller.

  #866543
  Borje
  Medlem

  Tycker iofs att hela Ten plattan funkar som uppvärmare!

  #866544

  Jadå visst gör den det men Even Flow har liksom mest energi. Tänk dig en riktigt bra vågsurfvideo med den med i soundtracket..

  #866545
  Borje
  Medlem

  Kan inte göra annat än att hålla med!

  #866565
  teabag
  Medlem

  Even flow och Jeremy var med långt och länge. Speceellt Jeremy ger en den där sista styrkan man så väl behöver och det där extra för att sätta försöket till hopp med 365:an.

  Ha´det..

  #866566
  teabag
  Medlem

  nja asså det där blir för mycket av samma sak och en hel platta bara för att rigga. Mitt mål ligger på en eller max två låtar. Fast å andra sidan.Jag blir väldigt väldigt varm bara av att försöka få på grejorna.

  Ha det …

  #866567
  teabag
  Medlem

  Min even flow är typ en liveversion som tappar något av energin av en massa skrik å sånt i bakgrunden. Fast Jeremy gör sig bra på samma skiva ??? Testad ??

  #866569
  teabag
  Medlem

  Ramones och alla snabba låtar är ju helt suveräna att sas ha som riktlinje för tiden man riggar. Min gamla Ramones vinyl var just det för gammal… och låtarna på CD samlingen var inga höjdare. Däremot : långt upp var “Staten och kapitalet” och “God save the queen” naturligtvis som inte bara är suveräna låtar utan också numera skriks på den ensmamma stränder på Muskö där nedan håller till.

  ha´t bra och minns ….

  #866585
  Borje
  Medlem

  Jag tänkte att man drar igång plattan i bilen ut så man är som mest taggad precis när man ska ut på vattnet.

  #866590

  Rock and Roll is Dead
  Lenny´s Circusplatta
  Lyssna själv på http://www.lennykravitz.com

  Efter den är du redo för vad som helst!
  Finns dock viss risk för vild luftgitarr,
  händerna på riggen!

  #866591

  när man kör ner mot stranden har jag förslagsvis på cypresshill, dvs tung hiphop, för att komma in i rytmen.

  i urpacknings/uppriggnings fasen slås denna musik raskt över till aice in chains först sedan stone temple pilots. allt för att börja pumpa lite adrenalin

  innan jag hoppar i vattnet drar jag på suicidal tendencies eller motsvarande, just för att få den rätta adrenalinkänslan

  sen spelar musiken vidare i mitt huvud

  /q-lobo

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 43 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.
svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998 ©2023 Surfzone - Share the Stoke

Tillåt pushnotiser och få de senaste händelserna direkt! OBS!! Gör även följande för iOS, välj
Vill du installera Surfzone-appen?

For IOS and IPAD browsers, Only option to install PWA is to use add to home screen in safari browser

Progressive Web App (PWA) har installerats.

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account