vindsurfing i norrköping?

Detta ämne har 2 svar, 2 deltagare, och uppdaterades senast för 16 år, 7 månader sedan av Martin.

 • Författare
 • #789072
   Oregistrerad
  Gäst

  Var kan man surfa i norrköping? någon som kan ge vägbeskrivningar till några spots?
  tack Finn

  #1127244
   Martin
  Deltagare

  Här är en karta med lite spots.

  1. Skärblacka. Segling på Glan. Chop och hoppvågor. Kör ut på E4 och sväng ner mot Skärblacka. Sen får man leta sig ner bland sommarstugorna. Det finns några ställen där man kommer nära vattnet med bilen utan att inkräkta för mycket på tomtägarnas privatliv. Svåråtkomligt till viss del, eftersom man kör där så sällan och därför glömmer av vart man ska åka.

  2. Badet i Svärtinge. Kör mot Finspång/Örebro från stan och sväng sedan ner till den andra badplatsen i Glan. Det ligger ett dagis eller förskola vid den nerfarten också. Vid lågsäsong för bad kan man köra över den landtunga som går genom vassen och parkera ända nere vid stranden. Vid bra väder på sommaren gör man bäst i att parkera innanför den sista vägbiten vid bommen för att undvika dålig stämning med lokala badare.

  3. Leråkern. Kitespot som var i hetluften för något år sedan när någon gick loss med en röjsåg och skövlade vass med gott resultat. Långgrund vik med blandad bottenkvalitet. Ibland sjunker man ner till knäna och ibland är det fast. Väldigt platt vatten dock, vilket uppskattas av kitare. Ligger på vägen ut mot Getå. Avfart Getå från E4.

  4. Småbåtshamnen, Lindö. Smidigt att rigga och lätt att gå i precis innanför hamnen där det är en liten sandstrand. Ofta en del folk när riktningen är rätt. Se upp för grundområden mitt ute i fjärden där man dammar i med 40-fena om man har otur. Ibland riktigt sunkigt vatten tyvärr, eftersom man seglar nära Motala ströms utlopp. Kör mot Lindö från stan och leta dig ner till hamnen.

  5. Djurön. Bra på västligt och ibland förvånande stora vågor. Inget för vågridning såklart, men kul för hopp. Bökigt att gå i, men kul sen. Kör mot Arkösund och ta av mot Djurön efter ca en mil.

  6. Vindsurfingklubben, Getå. Norrköpings självklara huvudspot med containerförvaring, två omklädningsbodar och stort riggområde. Numera riktigt fint med ny stuga och veranda, vilket gör att hängfaktorn blir hög även om vinden är kass. Seglingsbar sjöbris på försommaren. Inte bra på rak onshorevind (se kartan för riktning) pga hög kustlinje som gör att vinden då lyfter över berget.

  #1127296
   Martin
  Deltagare

  Punkten för vindsurfingklubben ligger nog lite fel med närmare eftertanke. Det ska nog vara lite längre in i viken. Men man kör iaf mot Getå och åker längs vattnet tills man ser en skylt “Vindsurfing” ner åt höger. Inte svårt att hitta.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2023 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med användarnamn och lösenord

eller    

Forgot your details?

Create Account