Forumsvar skapade

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,741 totalt)
 • Författare
 • #1521651
   sailortrash 
  Deltagare

  God jul alla surfare!

  2 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521632
   sailortrash 
  Deltagare

  Alltså, det beror ju helt på hur vindförhållandena ser ut. Det finns 65 kg snubbar som kör rs x och formula, alltså segel mellan 9-11. Små brädor är ju roligare och nödvändiga i stökigt vatten och våg, men i en sjö (normal sjö, ej Vänern) går det ju knappt större chop ens. Det finns då bara fördelar med en större bräda, den kommer ge dig bättre planing i vindhålen och kan ta större segel och fenor vilket ger fler dagar på vattnet.

  Problemen inomskärs och på sjöar brukar ju va att vinden pendlar mellan 2-13 m/s typ, så man Kan alltså både va underriggad och överriggad med t.ex en 8.5. Om man måste välja kan det ju då va bra med en bräda som även kan ta lite mindre segel, alltså en freeride snarare än slalom som är byggda för att köras Överriggade.

  Det finns tyvärr ingen bra set up, utan du måste välja vilka förhållanden du vill ha. Antagligen har du störst nytta av en ganska stor bred bräda, ca 80 bred kring 130/40 l med segel kring 5.7-8.5. Men ngn gång per år kanske du sticker ut i fett med vind, och då hade du säkert haft ngt mindre under fötterna.

  Väljer du för små grejer dock, kan det ju bli en del vinglande och extra badande de där marginaldagarna. Och marginaldagarna blir oxå fler om du lägger dig kring 110-120 l snarare än 140 l

  #1521582
   sailortrash 
  Deltagare

  Ja då långt bak det går, lättare att få stabil flight då

  #1521580
   sailortrash 
  Deltagare

  Jag tror din foil funkar bra i både hård och lätt vind. Men den är helt klart en foil som är gjord för att köra mer centrerat (utan att ha provkört den, men det syns på formen). För att gå ut på kanten behöver du nog jämt och fint tryck, alltså inte för svag vind. Sen blir det lättare ju mer du kör

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521567
   sailortrash 
  Deltagare

  Dina brädor? Välkommen till klubben!

  #1521537
   sailortrash 
  Deltagare

  Jo det tror jag med
  Bygger jag en annan så blir det nog 4×4 med glas mellan

  Men detta var enklare, ca 1-2 h jobb att såga och borra hål för truckar mm

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521530
   sailortrash 
  Deltagare

  Jag ser inte heller ngt behov av stroppar såvida man inte behöver rotera brädan (som t.ex en vulcan). Då blir det svårt utan…men jag skulle nog köra halvstroppar pga av skaderisken

  Min bräda är 120×41 cm, funkar bra. 3 x 13 mm plywood, rejält tung m a o.

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521509
   sailortrash 
  Deltagare

  Dyrare än badminton, billigare än bil/mc/jolle

  #1521452
   sailortrash 
  Deltagare

  Jag köpte dock på http://www.powerkiteshop.com
  Bra pris och snabb leverans

  1 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521451
   sailortrash 
  Deltagare

  Hittade faktiskt nu på Decathlon. Jag undrar bara om stroppar lite, blir som att köra snowboard att veta o. man är höger eller vänster fram eller hur?

  Ja precis – en sådan beställde jag och sen tog jag truckarna och satte på en hemmabyggd bräda!

  Jag testade även på landboarden som den kom, och det funkar bra. Men man hamnar väldigt nära seglet, så det känns mer som vanlig vindsurfing på min hemmabyggda. Jag tror docl att en mountainboard som den på bilden är bra för att öva freestyle, typ vulcan och spock och sånt.

  Jag har inte känt ngt behöv av stroppar faktiskt (inga hopp än). Men däremot funderar jag på skruva dit ngt som hjälper mig atr hålla fötterna lite mer som vindsurfing stance. Vill dock inte sitta fast då det händer att man måste kliva av i farten…

  Jag tror på ngn slags halvstropp som är lätt att komma ut ur

  #1521447
   sailortrash 
  Deltagare
  #1521390
   sailortrash 
  Deltagare

  Idag ar jag och Robert RJ ute i stormen och shreddade upp en konstgräsplan. Det var riktigt kul, spec att testa lite hårdare vind, kanske blåste uppåt 10-11 i byarna.

  Konstgräs är ingen hit, för mjukt. Dock bra för att sakta farten, var ett jäkla tryck i byarna, och öppen dörr på skateboard går lite för fort..

  Två timmar lattjande, övade mkt downwind 360 och satte tillochmed några 540 (snurr plus gipp tillbaka)

  Blir bra framåt våren sen. Upwind 360 är lite svårare men det går att carva igenom en sån oclså. Kanske the holy grail för foil -planade slag!!

  Konstgräs ger så mkt motstånd att det är jämförbart med draget när man planar upp en liten bräda faktiskt. Överlag kändes det som köra sinnesjukt överriggad i sinnesjukt byig vind på typ en 90 l bräda…

  Börjar bli dags att fundera på stroppar, hopp och rotationer…

  2 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521383
   sailortrash 
  Deltagare

  För de som undrar varför foila, och vart vi är på väg…

  https://www.google.se/amp/s/reefwarriors.wordpress.com/2017/08/02/windsurfing-wave-foiling/amp/

  3 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521377
   sailortrash 
  Deltagare

  Jo jag ska promota boardclub som säljer Slingshot i Sverige i Sthlm lite, jag tror många skulle gilla deras grejer och ha ett alternativ till lite racigare grejer. Vet inte om jag kommer sälja ngt själv, kanske vingar isåfall.. Återkommer i vår..

  Ang vågor, så tror jag foil är en inget mindre än en revolution. Antagligen får man ut ännu mer nytta av foilen än på plattvatten. Jag har själv ridit motorbåtsvågor, det krävs nästan ingen kraft i vågen alls för att du ska kunna antingen glida eller tillochmed svänga

  Tror man får 10 ggr mer vågridning än normalt, eftersom du kan rida vågor i nästan ingen vind (väl på vågen behövs ingen vind, bara pumpteknik) och vågor som är för små och flacka för vindsurf.
  Blåser det kuling och vågorna är branta funkar det antagligen bättre med fena, och är betydligt säkrare när man kraschar.

  Men helt ärligt tror jag man för mkt bättre flyt i vågen på en foil, precis som man får på plattvatten.

  Så jag har visst hopp om att foila vågen oxå…

  2 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1521371
   sailortrash 
  Deltagare

  Det går bra att hoppa med vingar kring 1200 eller gärna mindre
  Det går liksom att ”ladda” foilen på ett sätt som inte går med fena. Det är rätt läbbigt och jag har bara gjort lite mindre hopp för jag körde med PB bräda och oftast med för stor foil för hopp (pga av lättvind)

  Jag körde vågfoilar (np glidewind small och large) men min bräda pajade i september så nu har jag beställt nya Slingshotgrejer som kommer i februari (som jag för övrigt tänker hålla för demo i vår…)

  Kolla Slingshot om undrar hur freeride foiling kan se ut. Skulle vilja påstå att alla som gippen på en vågis kan bränna runt som ”proffsen” i slingshots videos…det är lättare än man tror

  4 användare tackade författaren för det här inlägget.
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 1,741 totalt)