Återvunnetbudgetwavebalsafoam board

This topic has 9 svar, 7 deltagare, and was last updated 10 months, 2 weeks sedan by  canoya.

 • Författare
 • #1500934
   hammer 
  Deltagare

  Vinterprojekt: kunde inte släppa tanken att bygga om en rrd cult 55:a till en lite modernare fsw. Limmade lågdensitetsfrigolit 1cm skivor i två lager per sida (+2cm bredd per sida) med spännband och lister för att hålla press. Slipade till lagom finish och limmade sedan med vitlim fast balsastripes 2mm*15mm med modellnålar. Slipa igen och planerar två lager 165g glasfiberväv och epoxi för slutresultat. Viktökning 700g hittills och ändrade mått ifrån 255×55 till 232×60. Budget 600kr. Kul=ja Håller=kanske Prestanda? Kul att testa. Arbetstid=20h

  Bilagor:

  Bilagor:
  3 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1500937
   challgren 
  Deltagare

  Coolt och helt rätt att våga tänka “outside the box”!

  Kul att höra hur det fungerar i verkligheten, du får skriva något så fort du testat!

  Vind- och vågsurf är min fix.
  Team Surfzone!

  #1500938
   hammer 
  Deltagare

  Tack för respons! Ja, jag återkommer med en testrapport till våren. Glömde nämna att jag kapat nosen och tvingat upp scoopet så att rockerkurvan blir mer harmonisk. Glömde också att nämna att jag inte räknat in förbrukade öl i budgeten. Hur många det.går åt på 20h byggtid minns jag inte 🙂

  #1500964
   Bjorn Daniels 
  Deltagare

  Håller med Challgren, kul projekt.
  Återvinning av brädor är nått jag tänker då och då på, fast då med utgångspunkt att på ett rationellt sätt uppgradera till en 3D fil från shaper, hittills faller det på arbetstid.

  Crater Composites - Lagning, ombyggnad, nykonstruktion av kompositer

  #1501008
   MrQuality-MrStoke 
  Deltagare

  Coolt! Ser fram emot att se ruseltat ! 👍

  #1501077
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Smart idé just för att man kan utgå från en bräda och både bredda och korta densamme! Det öppnar ju möjligheter för andra att göra om sin gamla bräda när både yttermått och scoop eller rocker kan ändras.

  #1501089
   canoya 
  Deltagare

  Tack för respons! Ja, jag återkommer med en testrapport till våren. Glömde nämna att jag kapat nosen och tvingat upp scoopet så att rockerkurvan blir mer harmonisk. Glömde också att nämna att jag inte räknat in förbrukade öl i budgeten. Hur många det.går åt på 20h byggtid minns jag inte 🙂

  Jag gjorde “kortningsoperationen” på en bräda till förra säsongen. En Mistral Synchro 102 blev fick thrusterboxar och kortades från 250 till 230 och fick då också modifierat scoop från ca 70 cm från nosen och framåt. Jag försökte kopiera scopet från vågbrädorna i samma längd som jag har (Simmer Quantum 95 och RRD QuadCult 83). Jag sågade längs bottenlaminatet och och tog bort en kil mot nosen. Sedan sågade jag slitsar i kärnan från botten upp mot däcket så att även brädans däck kunde böjas upp till rätt kurva. Därefter limmade jag allt med PU-lim och satte i spänn mot en mall för att hålla scoopkurvan rätt medan limmet skummade och härdade. Därefter “shapning” till acceptabel form och laminering av sidor och den del av däcket som slitsats. Sen var det “bara” att slipa och lacka. Jag köpte slotboxar av Björn Daniels och laminerade in med några mm toe in.
  Jag tycker att det blev lyckat resultat seglingsmässigt och acceptabelt estetiskt. Klarade mig med 2-3 hektos viktökning på hela modifieringen också. Köpte ett K4 Stubby fenkit med 20 cm center och 11 cm sidfenor.

  Seglingsmässigt kan jag jämföra med Starboard Kode fsw, Fanatic Freewave och JP FSW i liknade storlekar men av de 2-3 senaste årsmodellerna och tycker att mitt bygge står sig riktigt bra! Trifin gör grym skillnad i vågseglingen, den svänger väldigt vågbrädelikt med den uppsättningen, men med pluggade sidoboxar och lite större mittfena så blir den snabb och kul på insjöskvalp, där en vågbräda bara känns seg.

  Bilagor:

  Bilagor:
  3 användare tackade författaren för det här inlägget.
  #1501652
   hammer 
  Deltagare

  Premiär snart, kanske. Orkar inte jobba med finishen utan testar först hur den funkar. Slutvikten utan stroppar landar på 7,5 kg så den har gått upp nästan ett kilo tyvärr. Vacumlaminering skulle säkert sparat en del. Hursomhelst ska det bli kul att testa om den funkar och kanske ett par slotbox för sidfenor… 232*60,5 ofo 41cm. Scoop rocker liknar min fsw så inte för mkt “banan”.

  Bilagor:

  Bilagor:
  #1501744
   sailortrash 
  Deltagare

  Jag har gjort den där operationen på en fanatic Cross. Fick likande viktökning, ink 2 thrusterboxar. Med kort thurstersetup går det faktiskt att dra runt den på klen onshore, men egentligen har den för plan rocker för att funka som vågbräda. Det var en roligare bräda innan jag byggde om den, nu är den lite tyngre, men bygget var kul

  #1501757
   canoya 
  Deltagare

  Snyggt med kanter i balsaträ!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2019 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account