Gopro HERO5

This topic has 15 svar, 7 deltagare, and was last updated 5 years, 9 months sedan by  jopi.

 • Författare
 • #840905
   MartinC 
  Deltagare

  Ämnet togs upp tidigare i höstas, men fick inte många svar.
  Är det någon här som har koll på om jag vågar surfa med en GoPro HERO5 utan separat vattenhus. Skall ju vara vattentät, men är den kraschtålig?
  / Martin

  #1487648
   jopi 
  Deltagare

  Sant, var ju jag som frågade innan köp utan några svar. Nu har jag köpt men inte testat att surfa med den ännu men tycker nog att det ser rätt lovande ut p.g.a plastramen som sitter runt kameran. Den lär ju avstyra det mesta av trycket av en krash.
  Men det är ju riktigt surt om det inte skulle funka.

  #1487652
   _Frippe_ 
  Deltagare

  Är det den som ser likadan ut som GoPro Hero Session? Jag har en sån (session) och körde med den en vecka i Pozo i somras utan problem. Totalt över tio timmar både i masttoppen, på bommen och på hjälmen.

  http://life-of-frippe.blogspot.se

  #1487653
   _Frippe_ 
  Deltagare

  Är det den som ser likadan ut som GoPro Hero Session? Jag har en sån (Session) och körde med den totalt ca tio timmar i Pozo i somras utan problem. Hade den monterad i masttoppen, på bommen och hjälmen. Så länge man inte drar dem rakt i en sten klarar den nog sig. Jag hade en fångrem (tunt snöre) fäst i riggen/hjälmen som extra säkerhet om fästet skulle släppa eller gå sönder.

  http://life-of-frippe.blogspot.se

  #1487655
   jopi 
  Deltagare

  Nä, ser ut som en vanlig fast utan separat vattenhus. Så iofs, viss likhet med session är det ju då båda dessa har sitt vattenskydd i kameran och inte i ett extra vattenhus,

  #1487656
   MartinC 
  Deltagare

  Vi får testa. Ingen vidare vindprognos i sikte dock.

  #1487660
   spinL 
  Deltagare

  Undrar det samma. Fegade och körde med vattenhus på min under senaste surfet (visade sig bra då jag lyckades repa upp vattenhuset).

  Blir lite rädd när man ser sånt här och har hört att dom inte tar ansvar för vattenskador:

  #1487661
   jopi 
  Deltagare

  Ouch, den där filmen var ju inget roligt. Kanske lika bra att handla ett hus 🙁

  MartinC, får väl fylla upp badkaret och kasta i kameran allt vad man orkar eller svinga den i en masttopp 🙂 Får bara kolla upp garantin först!

  #1487664
   alexasu 
  Deltagare

  Det står väl vattentät till 10 m på hemsidan? Det motsvarar ett statiskt tryck på 1 atm, vilket i princip innebär att den är stänk-tålig, inte att man kan bada med den.

  “Water pressure
  Water Ratings Protection Usage
  1 ATM Withstands pressures equivalent to a depth of 10 meters Improved resistance to rain and splashes. No showering or swimming.
  3 ATM Withstands pressures equivalent to a depth of 30 meters Rain, splashing, accidental submersion and showering. No swimming.
  5 ATM Withstands pressures equivalent to a depth of 50 meters Rain, splashing, accidental submersion, showering, surface swimming, shallow snorkeling
  10 ATM Withstands pressures equivalent to a depth of 100 meters Rain, splashing, accidental submersion, showering, swimming and snorkeling. No deep water scuba diving or high-speed water sports.
  20 ATM Withstands pressures equivalent to a depth of 200 meters Rain, splashing, accidental submersion, showering, swimming, snorkeling, surface diving and water sports. No deep water diving.”
  saxat från https://www.cnet.com/how-to/water-dust-resistance-ratings-in-gadgets-explained/

  #1487668
   Maglu 
  Deltagare

  Har kört 5:an några månader utan extrahus. Hittills gått bra. Men efter ovanstående klipp kanske man får köpa ett hus, även för att spara på skärm och lins….
  https://www.youtube.com/watch?v=Hfzvv8OM3Lo

  När man ändå har plasthuset kan man lika gärna fippla med en helt hus istället. Då slipper man också en superblöt kamera om man vill byta batteri eller sd-kort.

  #1487627
   jopi 
  Deltagare

  Alex, det var ju intressant. De skriver ju själva att man kan snorkla/dyka ner till 10 meter om jag inte minns fel.
  Maglu, tänker lite som du. Köpa ett hus för vara på säkra sidan och ärligt talat så fattar jag inte riktigt vinsten med nuvarande lösning riktigt, känns som de bara fipplat till det för att kunna sälja lite extra hus. Och det där med blöt kamera är klart valid point!

  #1487715
   Maglu 
  Deltagare

  Precis Jopi, Om man hade kunna öppna laddluckan utan att knäppa upp plastskalet hade det kanske varit lite smidigt. På min gamla 3:a hade jag aldrig batteriluckan ditsatt, utan satte en liten skumbit på vattenhuset som tryckte fast batteriet, så slapp man öppna två luckor för att byta batteri ute.

  Kanske går att hitta nån liknande lösning med vattenhuset på 5:an. Så man inte behöver ha alla luckor på plats

  #1487746
   spinL 
  Deltagare

  Man ska enkelt kunna knäppa loss luckorna (har inte testat själv). Går att köpa nya från gopro och man skulle skada packningarna.

  Tycker att vattentätheten och grym för aktiviteter som skidåkning och cykling. För just surfing känns den inte lika viktigt eftersom jag ändå kör med vattenhus på.

  #1487871
   jopi 
  Deltagare

  Gjorde en kompromiss och beställde ett hus från wish för dryga 100 SEK. Kan vara skräp, kan vara “orginal”… får se när det dyker upp. Känns mer och mer som ett hus behövs, inte minst som skydd mot smällar/repor. Är det hyfsad kvalitet så kan man ju köpa något extra och ha i reserv t.o.m.

  #1487911
   Alltidxx 
  Deltagare

  Jag antar att ni avser den stora. Session är definitivt vattentålig, det är den jag gjort mina filmer med, fast fyran.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2022 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account