Klagotråden

This topic has 30 svar, 14 deltagare, and was last updated 10 months, 3 weeks sedan by  Grrrr.

 • Författare
 • #841081
   Robin 
  Deltagare

  Bästa surfveckorna någonsin och jag kan inte vara på vattnet pga mitt brutna nyckelben. Jag unnar er andra dessa fantastiska dagar med sol, värme och kuling, men kan inte låta bli att gräma mig lite över mitt sorgligt ocoola fall ner på seglet i Läjet för ett par månader sedan.

  Någon annan som inte kan komma ut på vattnet? Jobb och barn duger inte som skäl, alldeles för vardagligt😊

  #1489159
   dr Masse 
  Deltagare

  Klagotråden är bland det finaste som finns. Surt med nyckelbenet, hoppas du repar dig bra.

  Själv har ett rätt knaggligt år gjort det knepigt att både komma ut på vattnet och, när det väl hänt, kunna njuta av det fullt ut. Dock har den goa känslan börjat smyga tillbaka och har haft några riktigt fina pass nu under senvåren/försommaren. Så – se fram emot första åket när du e tillbaka, kommer bli sweeet!

  #1489161
   hakuna 
  Deltagare

  Ni kan även tacka mig att det blåser, var på en weekend med dottern i Köpenhamn. Regnigt och kallt gjorde att det var inga köer på Tivoli. Fick värma mig med några stout och IPA på Mikkellers ställen efteråt.
  Men det stang i surftarmen när jag åkte förbi Apelbapel igår kväll med tåget.
  Och förmiddagen idag gick bort pga okänd arbetsbörda… Den var liten, så jag skulle ha kunnat tagit ledigt, men kunde inte veta det. :´-(

  #1489162
   hakuna 
  Deltagare

  Off topic:
  Alla vi tre står som reggade september 1999, jag tror att det var en databasuppgradering som inte gick rätt till vid den tiden?

  #1489163
   hakuna 
  Deltagare

  Och nu är stjärnorna tillbaka på guruns långtidsprognos. Det indikerar att ni kan boka in surf nästa helg, min jobbresa bör bli av (det är en känd koppling mellan tjänsteresor och kulingvarning).

  #1489165
   Kailua 
  Deltagare

  En klagotråd 🙂 tack för chansen att gråta ut

  så bra säsongsstart
  Session 1: Började äntligen sätta majoriteten av vattenstarter
  Session 2 : halvvägs genom gipparna – Börjar ana morgonluft – Ska denna säsong äntligen öppna dörren till vindsurfing på riktigt!? Är det nu det ska hända =)
  session 3 Plana plana plana
  Session 4 Plana, plana plana och ….i stropparna =)

  Session 5 – Du skall icke plana på grunt vatten. Dum av adrenalin – Satte fenan i sandrevel, segel åt ett håll och jag åt andra hållet. Kraschade foten i botten, fort, hårt och klantigt!!
  … vek foten dubbel, som en geisha fot ungefär, Röntgen visade “ledband av och bortbruten benflisa”
  Ortopedens dom “kryckor och så igång med rehab när smärtan ger sig, du är nog igång om några månader” Fårösund/Fårö v 34 så innan dess hoppas jag det är rehabat och klart.

  Hoppas ni andra har det kanon – Mitt närmaste brädköp blir nog balansplatta :smirk:

  #1489167
   xhib 
  Deltagare

  Jag behöver också gråta ut 🙁
  Började semestern i helgen och hade sen års-premiär i Ringenäs igår med 5.0-segling. Vid ett tillfälle när jag svängde upp mot en våg så var jag lite sen och vågen hann börja bryta. Brädan slog upp mot mig och högerfoten satt kvar i stroppen så att foten “över-böjdes” mot skenbenet. Foten har svullnat upp ordentligt och går inte att stödja på. Röntgen visade som tur är att det inte är någon fraktur, men det tar nog ett tag innan jag kan använda foten normalt. Extra surt när det även idag blåste bra och prognosen för imorgon är hyfsad.

  #1492745
   Robin 
  Deltagare

  Trist med trasiga fötter. Även trassliga år kan ta glädjen ur de roligaste saker. Jag lider med er men kan inte låta bli att känna mig lite tröstad av att vi är flera som delar detta öde (även om jag redan hade koll på en bekant som råkat ut för både trasig kropp OCH trassligt år). Hoppas någonstans att tråden inte fylls på med tråkiga nyheter, men skriv gärna om det finns fler öden vi kan götta ner oss i!

  Att ha missat en dags surf när du just surfat skiten ur två hela veckor duger tyvärr inte för denna tråd Hakuna-Niclas😊

  #1493189
   makkz 
  Deltagare

  Trodde detta episkt vindrika första halvår berodde enbart på min skadade axel. En till synes harmlös vurpa i Branäs har resulterat i 6 månaders sjukgymnastik som inte har hjälpt, nu väntar MR och troligen kniven…
  Så för alla er andra – Grattis till en stormig höst…

  #1493209
   Robin 
  Deltagare

  @hakuna Jag gissar att det var 1999 som surfzone (eller steffo.nu) drog igång. Vi var nog helt enkelt heta på gröten!

  Inte många Internetfenomen som har funnits så länge!

  #1493211
   Steffo 
  Deltagare

  1999 hmpf… 1998 ska det vara 😉

  #1493254
   Robin 
  Deltagare

  Haha, ja då får du rätta datumen!

  Var hängde vi före 98? Har en känsla av att det fanns ett forum även då. Passagen?

  #1506446
   hakuna 
  Deltagare

  Någon mer än jag som hängde i Varberg igår och väntade på vind och vågor? Den semesterdagen kunde man gjort något bättre med. AAARDDGGHZXZZ!!!!
  Såg bla två danskar som också gjorde en rejäl bomkörning…

  #1506447
   sailortrash 
  Deltagare

  Någon mer än jag som hängde i Varberg igår och väntade på vind och vågor? Den semesterdagen kunde man gjort något bättre med. AAARDDGGHZXZZ!!!!
  Såg bla två danskar som också gjorde en rejäl bomkörning…

  Nej men i söndagen åkte jag 50 min enkel för att (tydligen) inte surfa, så jag delar sin känsla

  #1506481
   Sundheden 
  Deltagare

  Inte för jag gillar att klaga MEN….
  Det finns en liten klick KITE-surfare…
  I det stora hela så är den stora majoriteten av kiteare väldigt säkra i sitt utförande, duktiga och trevliga.
  Men några är rätt så arroganta… eller är det ren prestige eller vad handlar det om? Det handlar främst om säkerhet där i värsta fall en allvarlig olycka kan ske.

  Exempel 1: Vindsurfare är i vattnet och är på gång med en vattenstart i stark vind och en kiteare åker förbi dig, inom 2 meter i lä. I värsta fall så kan en stark vindby göra att vindsurfaren tappar riggen som snärtar över, åker en kitare förbi just då så kan masten träffa med full kraft. Extremt farligt. Även när man gör en lyckad vattenstart så behöver man skota ut och passerande kan träffas av bommen. En kitare bör passera i lä minst 5 meter bort i svåra förhållanden.

  Exempel 2: Du gör dig redo för en jipp, tappar fart och en kite’are kommer ifatt i lä och du får avbryta jippen, alternativt kasta dig i vattnet för att inte kollidera.

  Exempel 3: Du möter en kite’are och sjöreglerna följs inte, det blir istället ett chicken-race. Detta är speciellt farligt om en vindsurfare kör i rejält stark vind.

  Exempel 4: Detta har jag fått berättat för mig av två vindsurfare… Vindsurfaren har trillat i vattnet eller är på väg att trilla och en kitesurfare närmar sig framifrån eller bakifrån, istället för att falla av ordentligt så har de valt att försöka hoppa över vindsurfaren. Otroligt dumdristigt risktagande, i ena fallet var kollision så pass nära att kitearen ändå valde att be om ursäkt senare.

  Läs och bedöm i varje situation.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 31 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account