Pyspunka minskar trycket

This topic has 0 svar, 1 deltagare, and was last updated 11 months sedan by  Anders Hildeman.

 • Författare
 • #1514516
   Anders Hildeman 
  Deltagare

  Det här inlägget gäller två frågor relaterade till en pyspunka jag har på min kite.
  Den första frågan gäller hur jag kan laga/få den lagad. Den andra frågan gäller flygegenskaperna hos en kite med för lite luft.

  Jag köpte en begagnad kite för drygt ett år sedan. Första gångerna jag testade den fungerade den utmärkt. Efter att jag under en session krachade den så tappade den luften. Jag tog ut blåsan, blåste upp den och lyckades lokalisera punkan. Det visade sig att en ventil hade släppt lite i kanten. Då de andra ventilerna också verkade sitta lite taskigt så limmade jag fast dem allesammans på nytt med liquisole.

  Efter detta så verkade allt bra under en session. Efter den sessionen så har dock kiten börjat tappa luft när jag använder den. Den tappar aldrig luften helt som den gjorde innan jag lagade den första gången. Det verkar som den bara släpper ut luft till trycket har sjunkit till en viss gräns.

  Jag har inte lyckats lokalisera var luften försvinner. Jag har tagit ut blåsan men kan inte se att den tappar luft någonstans. Jag har testat med att sänka ner segment av den i en hink med vatten för att se bubblor. Jag har dock inte sett några.
  Kan det vara så att det bara är under högt tryck som luften försvinner? Jag kan ju inte pumpa upp den till högt tryck när blåsan är utdragen.
  Hur skall jag kunna laga den eller går det att lämna in det nånstans?

  Jag undrar också vad det är för egenskaper man får hos en kite som är dåligt pumpad (lågt tryck). Kan det vara rimligt att fortsätta köra på den med det tryck den accepterar eller kan det leda till några risker eller försämrad prestanda?

  Tack på förhand
  Anders

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2020 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account