Vad hände med konfen?

This topic has 12 svar, 11 deltagare, and was last updated 1 year, 11 months sedan by  mikeemikee.

 • Författare
 • #1497728
   Pedersen 
  Deltagare

  Tre inlägg ner i forumet och senast uppdateringen skede för tre dagar sedan.
  Förr var massor av trådar heta, nu är det bara Stockholm 2017 som det skrivs i (jag är från Halmstad, så inte så intressant för mig).
  Ännu värre är det på Kite-forumet.
  Är det bara de sociala plattformarna som gäller nuförtiden?
  Känns som forumet överlevt sig själv, trist.

  • Detta ämne redigerades 1 year, 11 months sedan av  Pedersen.
  #1497730
   pete 
  Deltagare

  Det verkar som om det bara är köp&sälj som det är lite liv i. Håller med, trist…

  /Peter

  #1497755
   IrieMan 
  Deltagare

  Ja, det där är jäkligt synd, Konfen är ju grym när många skriver. Hoppas folk kommer tillbaka hit.

  #1497759
   Herr Pelegrin 
  Deltagare

  Jag håller med om att det är trist. En sak är att många har väl, förutom FB-grupper, en Messenger-grupp där de kör aktuella lägesrapporter till varandra, men när det rör andra frågor än var man ska köra så fungerar ju Konfen bättre än FB. Lätt att hitta utifrån rubriker och överskådligt på ett helt annat sätt än på FB. I Snö- och Isforumet på Surfzone är det samma sak. I princip omöjligt att få igång några längre diskussioner.

  • Det här svaret redigerades 1 year, 11 months sedan av  Herr Pelegrin.
  #1497795
   Fiskmat 
  Deltagare

  Det sägs ju att facebook mfl sociala media dödat de flesta communities men tittar man på till exempel happride.se (cykel) så verkar det vara full rulle (haha) där. Vindsurf för liten sport eller vad? Men det verkar ju vara lika många som håller på nu jämfört med för 15 år sedan då det var full aktivitet på surfzone. Eller snarare, det är väl samma människor som håller på nu som då. Alla har skaffat villa och familj mm och hinner inte med så mycket mer förutom själva brädaåkandet? Väl hemma från viken så är det natta kidsen som gäller, då hinns det inte med att skriva några rader om hur jäkla bra man var på vattnet.

  Vore ju kul om det kom igång igen här. Jag antar att man får börja med sig själv. Imorn tänkte jag vindsurfa Åsa yttre, tjo!

  #1497796
   MrQuality-MrStoke 
  Deltagare

  Snart kommer tillbaka jag att ställa min 1000tals frågor….ahahhaha. Jag håller med

  #1497813
   Sundheden 
  Deltagare

  Jag tror lite som @fiskmat skriver + att många är nog inte lika taggade längre + jag vet att en del bara läser här och deltar inte i diskussionerna, inget fel med det för det är deras val men ändock en förklaring.

  Somliga kanske tycker det är lite läskigt att skriva här inför okända läskiga surfgubbar. 😀 haha

  Jag har funderat på om man ska starta en presentations-tråd för det är säkert många man träffar när det vankas surf som egentligen heter Arne Svensson men på forumet heter “SurfSmurfen48” eller “MagicWaveRipperSuperUnicorn”, blir svårt att koppla då. 😀

  Personligen är jag aktiv på alla medier, här på Surfzone, FB och sms till surfers.

  #1497818
   Pedersen 
  Deltagare

  Jag är lite avundsjuk på Stockholmstråden. Folk här i Halmstad och västkusten verkar köra egna Facebook-trådar, men bara för sina närmsta surfpolare.
  Kitarna i Halmstad har en Surfses-tråd som verkar funka bra.
  Brukar spana på den när jag är osäker på vindförhållandena.
  Tidigare skrev westcoast-gubbarna mer, men det är mindre tjöt helt enkelt på konfen.

  #1497821
   malibu 
  Deltagare

  Är ju en klassiker när man byter forum. Plötsligt blev det bökigt att logga in och så tappar man en hel drös användare som inte orkar lista ut hur det funkar 🙂

  Men, det är ju bara att skriva mer så löser det sig. Kan vara en svacka. Nu har ju vinden kommit och då finns det ju en del att snacka om!

  #1497828
   Pedersen 
  Deltagare

  Japp nu stänger kontoret 14m/s medelvind i Halmstad 🙂

  #1497829
   aquario 
  Deltagare

  Man kan ju alltid hänvisa till surfzone och fortsätta en intressant diskussion här. Det finns ju en köp och sälj grupp på FB som man tittar på ibland, men hittar jag något som jag är intresserad av att köpa ber jag säljaren lägga upp sin annons på Surfzone, annars blir det ingen affär:-). Det gäller helt enkelt att bojkotta FB och andra sociala medier, vägrar tillräckligt många att bidra till FB lär Surfzone behålla sin status som det bästa forumet för hängivna utövare av diverse vattensporter.

  #1497914
   Bjorn Daniels 
  Deltagare

  För egen del har jag svårt att hinna skriva så mkt numera (deltidsjobb och egen firma samt familj) och har inte riktigt vant mig vid nya plattformen. Men försöker svara på de ämnen (kompositer) som intresserar mig. Sen har jag även dragit mig lite för att skriva om diverse projekt eftersom det mesta nu är relaterat till firman och då blir det ju nån sorts reklam. Men om intresse finns och admin/reglerna tillåter det kan jag försöka göra lite byggtrådar igen

  Crater Composites - Lagning, ombyggnad, nykonstruktion av kompositer

  #1497940
   mikeemikee 
  Deltagare

  Någon som har koll på om det går att hitta “första olästa” meddelande i en tråd? Saknar den funktionen från gamla sidan mest. Eller om det går att sortera på senaste inlägg överst möjligen. Sjukt jobbigt att behöva scrolla ned och gissa vilken sida man inte läst 🙂

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

svara

Sveriges största community för vindsurfing, kitesurfing, vågsurfing och SUP sedan 1998
©2019 Surfzone - Share the Stoke

Logga in med

 Facebook
 Google

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account